Ανακοίνωση για προνομιακή μεταχείριση πολίτη από το Σύστημα Υγείας

Posted Thursday March 25, 2021 by Cyprus Humanists

Ανακοίνωση για προνομιακή μεταχείριση πολίτη από το Σύστημα Υγείας

Ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου καταδικάζει την προνομιακή μεταχείριση του Μητροπολίτη Αθανάσιου από τις υπηρεσίες Υγείας του Κράτους κατά παράβαση των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους απλούς θνητούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο μητροπολίτης Αθανάσιος ενώ είχε “ήπια συμπτώματα” της νόσου COVID-19, αντιμετωπίστηκε προνομιακά καθώς εισήχθη “προληπτικά” σε νοσοκομειακή μονάδα, προφανώς λόγω του εκκλησιαστικού του αξιώματος. Αυτό συμβαίνει ενώ εν μέσω της πανδημίας, τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας που χρήζουν νοσηλείας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ήταν από τους πρώτους ιερωμένους που στα αρχικά στάδια της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, παραβίασε τις επιστημονικές οδηγίες καθώς καλούσε να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για αντιμετώπιση της πανδημίας στην προσευχή. 

Μία από τις βασικές αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτελεί η ίση μεταχείριση όλων των πολιτών που ανήκουν σε αυτή, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την θρησκεία (ή την απουσία αυτής), την καταγωγή τους, και των πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων τους. Περιστατικά σαν αυτό μας υπενθυμίζουν γιατί, ως Όμιλος, αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. 

Ο Όμιλος Ανθρωπιστών αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και στην Επίτροπο Διοίκησης (Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων). Καλούμε επίσης πολιτικά κόμματα και υποψήφιους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του θέματος αλλά και να δηλώσουν τι προτίθενται να κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους για να σταματήσει το φαινόμενο της προνομιακής μεταχείρισης υψηλόβαθμων κληρικών ή άλλων αξιωματούχων.

Comments are closed.